lauantai 31. toukokuuta 2008

Saippuaooppera!

Kansanedustajien vaalirahoitus-sotku saa päiväpäivältä mitä kummallisimpia piirteitä kun lehdistö ja muu tutkiva journalismi penkoo eduskuntavaalien vaalirahoitusta, mm. täkäläisen poliitikon vaaliyhdistyksen vetäjä sanoo lehdessä (Ilkka 31.5.08), että ehdokasta on pidetty vaalirahoituksen osalta ”kaikesta ulkona”.

Aika kummallista on, että rahoituksen kohteena oleva kansanedustajaehdokas halutaan pitää tietämättömänä vaalirahoituksen todellisista lähteistä. Tämänkaltaiset lausunnot herättävät lisää kysymyksiä ja epäilyjä siitä, että vaalirahoituksessa on jotain hämärää.

Eduskuntavaalien rahoituksen ympärillä vellova uutisointi ja keskustelu saavat yhä enemmän saippuaoopperan piirteitä. Poliittisen opposition eräät puolueet ovat jo vaatineet enneaikaisia eduskuntavaaleja rahoitus-sotkun vuoksi.

Eduskunnan oppositio on tässä asiassa myös ”kussut kenkäänsä” kun he ovat lisänneet turbulenssia vaikka todennäköisesti heilläkään ei ole täysin ”puhtaat jauhot pussissa”.

Vaalirahoituksien sotkut luovat demokratian ylle pitkän varjon ja se on lisännyt politiikan uskottavuuskriisiä. Tulevissa vaaleissa tulemme näkemään sen onko poliittisilla sotkuilla vaikutusta kansalaisten äänestyskäyttäytymiseen.

Ei kommentteja: